Telewerken met een tiptop thuiskantoor

Telewerken met een tiptop thuiskantoor

Is de keukentafel je nieuwe homeoffice geworden? Of heb je in de leefruimte een geïmproviseerde bureauhoek gecreëerd? Wil je thuiswerken een stuk aangenamer maken met een bureau op maat? 

Nu telewerken aan populariteit wint, ontvang ik veel aanvragen voor het ontwerpen van een thuiskantoor. En daar help ik natuurlijk graag bij! In deze blog ga ik wat dieper in op het belang van een aangepaste werkplek en hoe je dit thuis best realiseert.

Wat is ergonomisch werken?

Als je job zich voornamelijk achter een beeldscherm afspeelt, zit je vaak lange tijd in dezelfde houding. Daarom is het belangrijk om een werkplek te hebben die volledig is aangepast aan jouw noden. Denk daarbij aan de hoogte van je werkblad, je bureaustoel en de lichtinval.

Daarnaast moet je inzetten op cognitieve ergonomie. Dit slaat op je mentale welzijn en heeft vooral te maken met het creëren van een rustige en aangename werkplek. Werken met zicht op de afwas of een videocall in een rommelige speelkamer? We creëren een homeoffice die rust en professionaliteit uitstraalt.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw homeoffice?

Hoe bouw je de ideale werkplek thuis?

Als je een thuiskantoor verkiest dat volledig is aangepast aan jouw activiteiten en bovendien goed blend met je interieur, ga je best voor maatwerk. Zo vermijd je onpersoonlijke kantoormeubelen en maak je van je homeoffice een mooie ruimte waar het prettig werken is. En de mogelijkheden zijn haast eindeloos! Daarom denk ik als inspiratiepartner samen met jou na over de ideale combinaties.


Wil je graag een werkplek op maat? Overloop dan zeker deze checklist:

1| Meet de muren op om de exacte afmetingen van je maatmeubel te bepalen.

2| Check de lichtinval van je werkruimte. Ondervind je schaduwhinder? Extra lichtbronnen zijn perfect implementeerbaar!

3| Controleer de hoogte van je huidig werkblad. Vormen je armen tijdens het werken een hoek van 90°? Check! Is dit niet het geval? Dan maken wij met veel plezier jouw bureau op maat.

4| Combineer andere meubelstukken zoals kasten met je bureau en stel een geheel samen. Zo kan je je paperassen makkelijker opbergen en creëer je meer ruimtegevoel.

5| Het grote voordeel van een thuiskantoor is dat je volledig zelf de inrichting bepaalt. Fleur je bureau dus gerust op met een tintje groen en gezellige decoratie.

Een thuiskantoor naadloos in jouw leef- of bureauruimte implementeren? Op zoek naar een specialist in betaalbaar maatwerk? Ons team staat paraat!

Op de hoogte blijven van Il Sogno Homestyling? Volg onze Facebookpagina en blijf up-to-date! 

Telewerken met een tiptop thuiskantoor

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x